Sambata 28 Octombrie, echipele U10 si U12 ale Dragonilor Conectys s-au intors la Timisoara pentru etapa a doua a Campionatului Regional de Minirugby Transilvania Sud. Cele doua echipe au fost insotite si de grupa U14, care a jucat un turneu amical de rugby in 7.

La categoria U10 micii Dragoni CSR-CSM Sibiu au reusit un turneu mai bun decat acum 2 saptamani, cu multe pase, actiuni individuale si colective, cu multe placaje date. Din punct de vedere al scorurilor, diferenta fata de primul turneu este ca ecartul cu echipele mai experimentate de la CSS Bega, Warriors Timisoara si Titanii Sighisoara s-a redus semnificativ.

Echipa U12 a CSR-CSM Sibiu a facut si ea un turneu mai bun din prisma rezultatelor, incheind pe locul 2, in urma Razboinicilor timisoreni, dupa ce au invins Sighisoara si CSS Bega.


La categoria U14 rugby in 7 Dragonii mari de la CSR-CSS Soimii Sibiu au depasit clar pe fiecare dintre adversari, incheind turneul pe prima pozitie.

Dupa turneu, copiii au fost rasplatiti cu o baie la Aquapark, iar seara au urmarit impreuna finala Cupei Mondiale.Horia Stoica, antrenor:

Ma bucura faptul ca cei mici marcheaza din ce in ce mai mult, ca incearca sa paseze si ca jocul de sustinere este prezent tot mai mult, atat in aparare cat si in atac. Ce ma bucura cel mai tare la categoria asta este ca picii se distreaza pe teren, se bucura de fiecare actiune reusita, si arata ca un grup de prieteni.

La categoria U12 copiii au avut rezultate bune, dar au fost obtinute nerespactand tema de joc data. Sper ca cei mici vor intelege ca la nivelul lor de varsta nu conteaza sa joci doar pe punctele forte, ci trebuie sa iesi din zona de comfort, sa incerci lucrurile noi invatate la antrenament. Copiii au jucat foarte bine, dar nu au jucat ceea ce le-am cerut. La nivelul asta inca nu e vorba de scoruri, ci de dezvoltarea tehnicii individuale a fiecarui jucator. Am castigat meciuri pe contraatac si cu jocul dintr-o pasa, pe care copiii il stapanesc foarte bine. Dar tema era plimbarea balonului, multe pase, si nu a fost respectata. Singurele castiguri ale acestui turneu au fost capitalul de moral dat de victorii si doua-trei cresteri semnificative in evolutiile individuale.

La U14 stim ca avem o generatie buna. Nu ma asteptam totusi ca jucatorii nou-veniti in categorie sa se prezinte atat de bine. Chiar si copiii de la U12 care au intrat in meciuri au reusit sa tina nivelul cu cei mari.